Jarní jízda gentlemanů 2023

Pojď se zúčastnit třetího ročníku naší jedinečné jízdy džentlmenů. Otestuj jízdní a orientační schopnosti své, i svého navigátora. Pobav se a provětrej čtyř nebo dvoukolového miláčka! Chceš se dozvědět víc?

Motto:

Džentlmen, nebo též dáma, vede-li vůz ona, jede bezpečně, dodržuje pravidla silničního provozu a chová se s respektem k ostatním účastníkům silničního provozu. Za volantem zůstává vždy klidný, obezřetný a slušný. Nekřičí na svého spolujezdce – navigátora, nenazývá ho vulgárními výrazy a nikdy, ale opravdu nikdy jej v návalu vzteku nevysadí z vozu a neponechá u cesty napospas svému osudu. Džentlmen vždy přivede svůj vůz i posádku v pořádku do cíle cesty.

Kdy to bude?

Jízdu uskutečníme 13. května 2023. Počet účastníků bude opět omezený, je třeba se na jízdu předem přihlásit!

Kde to bude?

Start je na naší domovské adrese, v Motomaxu Hodonín (Anenská 405/7, Hodonín). Trasa samozřejmě vede okolními obcemi a místní krásnou krajinou, měří cca 90 km.

Co je principem jízdy?

„Jarní jízda džentlmenů“ není klasický setinový závod. Je to orientační vyjížďka se slepou mapou, zábava, kterou jsme pro Vás připravili, ať můžete protáhnout své motorové miláčky. Princip jízdy je jednoduchý – dostanete itinerář, který Vás bude navádět, ale nevyčtete z něj, kudy přesně trasa vede. Po cestě nejsou žádná kontrolní stanoviště, pouze budete zaznamenávat několik průjezdních míst, abychom měli jistotu, že ji projedete celou. Chybějící nebo špatný údaj znamená penalizaci.  Na absolvování jízdy stanovíme referenční čas, který pro Vás bude ale tajemstvím. Ten, kdo se svým dosaženým časem (po započtení penalizací) nejvíce přiblíží tomu našemu, ten bude vítězem. Jízda gentlemanů má být pohodová, není třeba spěchat, vyhrát může i ten nejpomalejší. Po skončení jízdy posedíme, připravené bude občerstvení, a moc rádi si poslechneme Vaši zpětnou vazbu na tuto akci. Jestli se líbila, co na ní udělat jinak a líp a hlavně, jestli si ji rádi zopakujete, jestli v tomto konceptu máme pokračovat.

Co na jízdu potřebujete?

  • svého motorového miláčka v dobrém technickém stavu
  • spolehlivého spolujezdce, navigátora. Z důvodu bezpečnosti je nutné, aby posádka byla minimálně dvoučlenná. Teoreticky se může zúčastnit i posádka na motorce, pokud zvládnete cestou studovat itinerář. Pokud si netroufáte, můžete za námi samozřejmě aspoň přijet na čumendu
  • propisku, nebo raději dvě, a pevnou podložku pro psaní poznámek do itineráře
  • výhodou je mít v autě denní počítadlo kilometrů, pro přesnější stanovení vzdáleností. Pokud ho ve voze nemáte, dá se použít aplikace v mobilu (běžná navigace nebo si stáhněte „GPS rychloměr“), můžete ale jet i jen dle svého odhadu, určitě se to dá zvládnout
  • mít sebou telefon, ať můžeme být ve spojení, bude-li třeba

 

Časový harmonogram akce:

10:00 až 10:30 – příjezd účastníků

10:30 až 11:00 – instruktážní rozprava, losování startovních čísel

11:00 – start jízdy (posádky budou vyrážet s rozestupem 3 minut)

Po dojezdu všech posádek následuje vyhodnocení jízdy, vyhlášení vítězné posádky a společná zábava.

Startovné činí symbolických 200,- Kč na posádku. Použijeme je na náklady spojené s plánováním trasy, tisk itinerářů a další nezbytné výdaje. Jízdu neděláme za účelem zisku.  Chceme prostě uspořádat fajn akci, kterou si všichni užijeme a strávíme hezký den s dalšími milovníky veteránů. Pro více informací a zájem o účast volejte tel: +420 608 773 200. Těšíme se na Vás!

Berte na vědomí!
!!! Závod se koná v silničním provozu, je nutné splnit všechny náležitosti, které každý řidič musí splnit, aby mohl vyrazit do provozu!!!

Pořadatel nezodpovídá za jednání a rozhodnutí každého ze závodníků o jeho respektování pravidel o provozu na pozemních komunikacích. Každý ze zúčastněných je zodpovědný sám za sebe a své jednání!